Club : WSL Lotenhulle vzw

Stamnummer : 8591

Terreinen : Breestraat 1 9880 Lotenhulle

Kleuren : Blauw-wit

BTW : BE 0418 685 553


Mail : info@wsl-lotenhulle.be

         jeugd@wsl-lotenhulle.beVoorzitter


Marino Rothier

Lodorp 101 - Lotenhulle

051 68 83 27

volkshuis.101@telenet.be


Ondervoorzitter


Bertrand Coryn

0486 95 62 91


Secretaris - Gerechtigd correspondent


Paul Colson

Steenweg op Deinze 136 - Lotenhulle

gc@wsl-lotenhulle.be

0496 57 26 74

Korte Geschiedenis:


White Star Lotenhulle was een eerste officieuse voetbalploeg in Lotenhulle.
WS Lotenhulle speelde enkel lokale vriendschappelijke gelegenheidswedstrijden in groen-witte uitrusting. In die tijd werd nog geen competitie gespeeld.
De naam White Star kwam door Engelse invloed kort na WOII.


In 1959 werd onder initiatief van Oswald Maenhout, Felicien Vermeulen, Jaques De Moor en Julien Van den Bossche gestart met een ploeg die speelde in competitieverband. De nieuwe ploeg speelde in blauw-witte uitrusting - waarschijnlijk onder invloed van de Gentse Buffalo's - en kreeg de naam
FC Lovrienden. Deze ploeg speelde in het Katholiek Vlaams Sportverbond (KVS)- gewest Deinze. Deze ploeg kende verschillende successen en speelde in 1962-'63 kampioen (met o.a. Bertrand Coryn).


In de jaren zeventig werd er naast de K.V.S.-ploeg ook een K.W.B.-ploeg opgericht (liefhebbersverbond Deinze).  Deze nieuwe ploeg kende succes maar verloor zijn beste spelers aan omliggende ploegen: Walter De Volder, Eric, Dirk en Walter Maebe, Ignace Coryn, Filip Bruyneel en Rudi De Craemer.


Een fusie tussen beide Lootse ploegen bleek de enige uitweg tot overleven.  Godfried Vermeire en Laurent Wyckhuys deden  beide clubs samensmelten tot een nieuwe ploeg: Witte Ster Lovrienden Lotenhulle.  In september 1978 speelde WSL-Lotenhulle zijn eerste seizoen in de K.B.V.B.  Godfried Vermeire werd de eerste voorzitter en Laurent Wyckhuys de eerste secretaris van WSL-Lotenhulle.

 Racing Lotenhulle uit de WE-krant van 2 februari 2002: